Gratis bezorging

Bestelling vanaf €50,-

Voor 15:00 besteld

Volgende werkdag in huis

Goedkope fietsen

Voor iedereen

Ruilen geen probleem

14 dagen bedenktijd

Fietsenwinkel in Utrecht

7 dagen in de week geopend

Maattabel voor fietsen

In onze webshop vind je verschillende soorten fietsen, fietsen voor kinderen en fietsen voor volwassenen. Om je te helpen om een passende fiets te kiezen, hebben we twee verschillende maattabellen gemaakt die je als indicatie kan gebruiken voor het bestellen van een fiets voor kinderen of voor volwassenen. Voor kinderfietsen gebruiken we de bandenmaat in inch om de maat van de fiets aan te geven, voor volwassenen wordt een framemaataanduiding in cm gebruikt. Tevens kan je op de productoverzichtspagina filteren op de gewenste maat.

De maat wordt voor kinderfietsen aangeduid in inches en gebaseerd op de bandenmaat. De maat voor volwassenen fietsen wordt weergegeven in centimeters. 

Maat voor kinderfietsen

In onze webshop vind je verschillende maten kinderfietsen, van 12 tot en met 26 inch. Belangrijk is dat een kind op een fiets met zijwielen minimaal goed bij de pedalen kan en bij voorkeur op de grond. Wanneer het kind met zijn knieën tegen het stuur aankomt, en het stuur staat op de hoogste stand (let op, je mag de verticale markering op de stuur- of zadelpen niet zien), dan is het tijd voor de volgende fiets.

Kijk voor meer informatie op onderstaande tabel. Voor het gemak hebben we ook een indicatie van de leeftijd en de lengte van de kleding toegevoegd.

kinderfiets 12 inch kinderfiets 14 inch kinderfiets 16 inch kinderfiets 18 inch kinderfiets 20 inch kinderfiets 22 inch kinderfiets 24 inch kinderfiets 26 inch

Maat voor volwassenfietsen

De framemaat van een fiets geeft de grootte aan van de fiets met 28 inch. De lengte geeft de afstand aan tussen het midden van de trapas en de bovenzijde van de zadelbuis.Voor ieder lengte is er een juiste framemaat en om je te helpen, geven we bij iedere fiets de bijbehorende framemaat en bijpassende lengte en hebben we een tabel gemaakt. Deze dient als indicatie voor je fietskeuze. Of bereken de framemaat nauwkeuriger via de volgende stappen:

Meet uw binnenbeenlengte door op blote voeten en met uw benen zo’n 15 cm uit elkaar te gaan staan. Meet vervolgens de afstand in centimeters tussen de grond en kruishoogte en vermenigvuldig dit met 0.68 met als resultaat de bijbehorende framemaat.

Ligt jouw framemaat tussen de twee maten, kies dan de kleinere maat. En wil je een geveerde zadelpen op je fiets plaatsen, trek dan 4 cm van de framemaat af.